Sport Imotski

Sportski portal Imotske krajine

Župan Blaženko Boban primio svjetsku prvakinju Mateu Kolovrat (VIDEO)

Župan Blaženko Boban i pročelnik Kabineta župana Davor Pavić primili su danas Mateu Kolovrat, svjetsku taekwondo prvakinju u konkurenciji gluhih, članicu Taekwondo kluba Marjan. Matea je zahvalila županu na prijemu te je istaknula kako joj je osvajanje ove medalje jedan od najljepših osjećaja. “Nema ništa ljepšte nego popeti se na postolje u Iranu i čuti hrvatsku himnu”, rekla je Kolovrat, dodavši da su pripreme za natjecanje bile izuzetno zahtjevne. “Trenirali smo po tri puta dnevno. Naravno da je bilo naporno, a još sam i imala problem sa zglobom jer sam mjesec dana prije Svjetskoga prvenstva imala ozljedu pa sam morala brinuti i o tome”, rekla je Kolovrat.

Sandro Deak iz Taekwondo kluba Marjan rekao je da je ona ravnopravno uključena u pogon vrhunskoga sporta i trenira s Mateom Jelić, Tonijem Kanaetom i ostalim sportašima koji su išli u Tokio. “Njoj bolje pripreme od sparinga s vrhunskim sportašima u čujućoj konkurenciji ne postoje. Matea je na svim jakim turnirima postala ravnopravna i sa sportašicama koje su nastupile na Olimpijadi u Tokiju bori se u bod razlike, tako da je ona i u čujućima i među gluhima već na visokoj razini”, izjavio je Deak.

Župan Blaženko Boban rekao je kako je posebno sretan jer je ova Imoćanka osvojila zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu. “Mi ćemo biti potpora i poticaj da bi Matea i sljedeće godine otišla na Olimpijske igre u Brazil te na taj način promovirala doseg i sposobnosti gluhih i nagluhih osoba, ali i našu županiju, svoj Imotski i cijelu Hrvatsku”, izjavio je Boban.

Izvor: Splitsko-dalmatinska županija

 

Author