Sport Imotski

Sportski portal Imotske krajine

Veličanstven doček srebrnog paraolimpijca Ivana Katanušića

Imoćani su u utorak pred večer na svom središnjem trgu ispod starih skalina upriličili svečan doček Ivana Katanušića hrvatskog paraolimpijca koji je nedavno u Japanu na Paraolimpijadi osvojio srebrnu medalju u bacanju diska. Ivan dijete Imotskog  nakon dvadesetak dana od rođenja zbog tromboze ostao je bez potkoljenice desne noge. Za mnoge roditelje i za samo dijete pravi smak svijeta i predviđanje zle životne sudbine. No,ne i za Ivana Katanušića. Taj imotski Feniks dignuo se do visina olimpijske medalje, nakon što je osvojio sve što se osvojiti da u bacanju diska i kugle na natjecanjima hendikepiranih sportaša. Zlatne medalje sa europskih,svjetskih prvenstava, Svjetskih sportskih igara, prvi čovjek s protezom u svijetu  koji je bacio disk preko 62 metra i konačno ostvarenje svoga sna, osvajanje olimpijske medalje. I eto srebrne u uvjetima koji su bili  takvi da su samo pravi junaci mogli bacati disk.

Ivanu je u utorak njegov grad upriličio doček. Svirao mu je najbolji puhački orkestar u Hrvatskoj, Gradska glazba Imotski, niz znamenite imotske skaline pratili su ga bakljama mladi igrači NK Imotskog, a dobrodošlicu su mu zaželjeli gradonačelnik Imotskog Ivan Budalić i dogradonačelnica Anamarija Radeljić. Ono njemu najdraže, došlo ga je pozdraviti na stotine njegovih sumještana. Bilo bi ih i više da mnogi nisu već stizali put Splita i Poljuda na utakmicu reprezentacije Hrvatske.

-Ivane junače, učinio si veliku radost svojim sugrađanima, svome gradu, cijeloj Imotskoj krajini. Hvala ti što uvijek s ponosom ističeš ime tvoga i našega grada, koji je sada podcrtan na olimpijskoj karti svijeta.Tvoj primjer životne borbe, tvoji uspjesi su pravi i istinski putokaz našim mladim sugrađanima,da volja i htjenje,prava borba jeste ono što ih može učiniti sretnim i velikim. Hvala ti još jednom, istaknuo je imotski gradonačelnik, koji je Ivanu uručio donaciju grada od 20 tisuća kuna.

-Hvala vam dragi moji sumještani na ovom prekrasnom dočeku. Čini mi se da je sav moj trud, znoj,suze, povrede,treninzi, konačno i samo natjecanje na Olimpijadi sve to malo prema vašoj iskazanoj pažnji na ovom dočeku. Ostaje mi, ako me zdravlje posluži nastaviti dalje boriti se, trenirati i konačno osvajati medalje, istaknuo je Ivan Katanušić burno pozdravljen od svojih sugrađana.

Tekst i foto: Velimir Ćosić

Izvor: Slobodna Dalmacija

Author