Sport Imotski

Sportski portal Imotske krajine

Uz prvu obljetnicu prvog imotskog sportskog portala

Domaći sport bliži svima

Godina dana je već prošla od pokretanja prvog sportskog portala na području Grada Imotskog i Imotske krajine. Upravo  je to idealno vrijeme za okrenuti se iza sebe i vidjeti što se s tim postiglo i koliko je on “lega” čitateljstvu, ljubiteljima sporta, ali i onima o kojima se pisalo, a to su sportaši Imotske krajine.

Ako je suditi prema rezultatima koje pedantno svaki dan provjerava “duša” portala Sport Imotski Frenky Skako, onda je pokretanje istoga pun pogodak. Uostalom mjesečni ulazi  i čitanje vijesti, te pregled svih sportskih događaja u Imotskoj krajini pogleda između osam i deset tisuća ljudi. A to je za naše prilike, priznat će te, zaista impozantna brojka. A kako je sve počelo?

-Onako, vrlo spontano, prisjeća se Frenky Skako. Pričamo tako u jednom sportskom društvu o sportu u Imotskom i meni poznati imotski sportski djelatnik Vinko Malenica kaže, Frenky ti si ionako stručan u izradi web stranica, a imaš smisla i za organizaciju, možda bi bilo dobro da pokreneš jedan portal s isključivo sportskim temama na području Imotske krajine. I vjerujte da sam cijelu noć o tome razmišljao i konačno mi pade na pamet da to uopće nije loša ideja da imamo kompletan naš sport na jednom mjestu. Razgovarao sam odmah s par ljudi za koje sam smatrao da bi bili u toj priči neophodni i evo danas nakon godinu dana imamo pravi sportski portal Imotske krajine, a koji se prati diljem Hrvatske i svijeta,znači gdje god ima Imoćana. Moram ovom prilikom zahvaliti svim sportašima, nogometašima i košarkašima, onima iz borilačkih vještina, kuglačima,boćarima,atletičarima, ali i njihovim trenerima i vodstvima klubova koji su uvijek bili dostupni za informacije,dobre ideje, kao i sugestije. Svakako bi se zahvalio i svim načelnicima naših općina koji su prepoznali važnost ovog projekta, te pomagali naš rad na razne načine koliko su bili u mogućnosti. Zanimljivo je da smo jedini sportski portal u našoj županiji koji redovno prati rad mlađih kategorija naših sportskih klubova, te prenosi njihove utakmice uživo na You Tube kanalu. Dakako, da smo imali na portalu i razgovore sa eminentnim stručnjacima, npr. specijalistima sportske medicine, bivšim vrhunskim igračima, trenerima, a sve sa imotskim pedigreom. Sve to bilo je ukomponirano u ona svakodnevna izvješća sa sportskih terena, i mislim da bi i ova prva obljetnica portala trebala biti zamah da nastavimo dalje korektno i konkretno izvještavati javnost o sportskim događajima  iz naše Imotske krajine, ali i ukazivati na propuste, davati nove ideje kako bi nam imotski sport bio prepoznatljiv i izvan granica Imotske krajine, riječi su Frenkya Skake.

Treba ovom prilikom zahvaliti i njegovom sinu Dariju Skaki koji je u ovih godinu dana neumorno aparatom i kamerom šarao sportskim terenima naše krajine, ali i izvan nje, kako bi čitatelji na vrijeme bili upoznati sa rezultatima i sportskim događajima naših sportaša, te svim ostalim suradnicima koji su nam uvijek bili pri ruci.

Već sutra na ulazak u drugu godinu rada našega portala, pozivamo sve svima kojima je sport pri srcu da nam se jave, daju svoje sugestije kako i na koji način oplemeniti veliku sportsku obitelj Imotske krajine, te da nam putem web stranice sport-imotski.com u svijet idu vijesti o najplemenitijoj čovjekovoj vještini.

 

Author