Sport Imotski

Sportski portal Imotske krajine

U nedjelju se vozi biciklijada “Imota Bike & Wine 5.0″

Turistička zajednica Imota i Udruga vinara Imotskog vinogorja Cvit razgovora, uz potporu BIKE IM ekipe, i ove godine njeguje dobre običaje te pozivaju na peto, minijubilarno, izdanje Imota Bike & Wine 2023. (IBW 5.0).

Ove godine ponovo u “jednosmjernom” izdanju uz osigurani transfer za vozače koji dođu automobilima na mjesto okupljanja i polaska ( Agroturizam Grabovci – https://goo.gl/maps/eQ8kkYJeKVwZp1iS9 ).
Naziv manifestacije govori sve: bicikliranje, uživanje u prirodi, degustacije, ugodno druženje i sve što ide uz navedeno…
Vaše je samo pojaviti se s biciklima 4. lipnja (nedjelja) u 9:00 sati pored objekta Agroturizam Grabovci u Gornjem Prološcu kako biste na vrijeme preuzeli startne brojeve i poklon pakete i pripremili se za bicikliranje.
Ruta je MTB tipa, pogodna i za gravel i treking bicikle (šumski putevi, makadami, asfalt) ali imamo rješenje i za cestovnjake (iako ne preporučamo cestovna bicikla zbog uskraćenosti najljepših dijelova rute).
Dužina rute je oko 38 km uz samo 140 m usponske razlike (cestovnjaci 39 km; 300 m uspona) i pogodna je za sve koji znaju voziti bicikl. Podloga je asfaltna (50%), makadam (45%) i šumski putevi (5%)
PRIKAZ rute: tinyurl.com/Imota-BW2023route

Zbog organizacijskih razloga broj sudionika ograničen je na 200, a biciklijada se dijelom vozi po asfaltnim cestama koje neće u cijelosti biti zatvorene za promet, stoga vas molimo na povećani oprez, poštivanje prometnih propisa i ponašanje u koloni sukladno uputama organizatora.
Za sve sudionike biciklijade na predviđenim mjestima zaustavljanja osigurani su voda za piće kao i degustacija proizvoda vinara i vinogradara imotskog vinogorja.
Na cilju, kod “Zelene katedrale” u Prološcu D., po završetku biciklijade, osiguran je transfer za vozače koji su došli automobilima te prigodan ručak za sve bicikliste.
Organizatori:
TZ Imota Imotski, Udruga vinara i vinogradara imotskog vinogorja “Cvit razgovora”, “BIKE IM” ekipa

Author