Sport Imotski

Sportski portal Imotske krajine

Trogir, Split i Imotski ugostili Coca-Cola Cup (FOTO)

Turniri najvećeg malonogometnog turnira u Europi, Coca-Cola Cupa održani su u Splitsko-dalmatinskoj županiji, a Trogir, Split i Imotski bili su domaćini kvalifikacijskih turnira. Najbolje mlade nogometne ekipe izborile su plasman na županijsko finala, dok će one najbolje sudjelovati na državnoj završnicu Coca-Cola Cupa koja će se krajem srpnja održati u Splitu.

U Trogiru u napetim utakmicama u kategoriji 2005. godište i mlađe Vladini sinovi izborili su prolaz u županijsku završnicu, a u kategoriji 2007. godište i mlađe najbolja je ekipa Magistrala.

Na nogometnim terenima u Splitu ekipa Strožanac izborila je pobjedu u kategoriji 2005. godište i mlađe, a ekipa Dobri u kategoriji 2007. godište i mlađi.

Uz glasnu podršku s tribina u Imotskom ekipa Havana u kategoriji 2005. godište i mlađi te ekipa Mješanci u kategoriji 2007. godište i mlađi zasluženo su se plasirali na županijsku završnicu.

Coca-Cola Cup godišnje okupi oko 40.000 natjecatelja samo u Hrvatskoj, a mogu se prijaviti ekipe u kategorijama: 2005. godište i mlađi te 2007. godište i mlađi u muškoj konkurenciji  te 2007. godište i mlađe kod djevojaka.

Uz propagiranje sporta i sportskog načina života, ove godine nastavljena je i velika edukativna kampanja ”Zero Waste- Budi dio igre- Čuvajmo naš planet” kojom se sudionike uči o važnosti recikliranja i očuvanja okoliša.

Coca-Cola Cup najveći je turnir u malom nogometu koji se već desetu godinu organizira pod okriljem Plazma Sportskih igara mladih, a ove godine pohodit će više od 140 gradova i mjesta u svim županijama Hrvatske. Coca- Cola Cup osmišljen je kao društveno odgovorna platforma za promicanje sportskih vrijednosti među mladima, fair playa i timskog duha. Kvalifikacijski turniri u gradovima  razigravaju se od ožujka do svibnja, a ukupno će sudjelovati oko 4.000 ekipa.

Već četvrtu godinu za redom u suradnji s UEFA Foundation for Children, Plazma Sportske igre mladih organiziraju nogometne turnire za djevojke i na taj način pomažu u promociji ženskog nogometa.

Plazma Sportske igre mladih će ove godine organizirati više od 250 turnira u 10 Sportskih disciplina (Coca- Cola Cup u nogometu, Tommy turnir u malom nogometu, Kinder turnir u uličnoj košarci, HEP turnir u rukometu, odbojka, Hrvatska pošta Cup u tenisu, stolni tenis, turnir u odbojci na pijesku, šah, graničar i atletika) te 28 jednodnevnih sportsko-edukativnih događanja u sklopu Telemach Dana sporta i državne završnice u Splitu, međunarodnu završnicu u Splitu te svečana otvaranja i zatvaranja Igara. Igre su trenutno aktivne u 3 zemlje: Hrvatskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini u čijim sustavima godišnje sudjeluje više od 220.000 djece i mladih.

 

Author