Sport Imotski

Sportski portal Imotske krajine

Trideseti rođendan Nogometnog kluba Imotski (FOTO/VIDEO)

Prvi dio obilježavanja tridesetog rođendana NK Imotski koji se inače trebao proslaviti na sam dan utemeljenja kluba 31.ožujka, no zbog  problema sa koronom prebačen nekoliko dana ranije, prošao je u subotu  skromno, ali s puno emocija. Zbog epidemioloških mjera  organizatori iz NK Imotskog cijeli program prebacili su na sam teren Gradskog stadiona Gospin dolac gdje se u ranim poslijepodnevnim satima okupila nekolicina igrača koji su odigrali prvu službenu povijesnu utakmicu 22.3.1992. godine i pozvani gosti. Drugi dio rođendana kako je najavljeno trebao bi se organizirati  tijekom ljetnih mjeseci odigravanjem jedne veteranske utakmice i druženjem bivših i sadašnjih nogometaša i članova uprave NK Imotskog.

No, krenimo redom vidjeti što se sve događalo u subotu. Prvo su u jutarnjim satima na grobove poginulih i umrlih članova NK Imotski upaljene svijeće. Tako su predsjednik NK Imotski Josip Bušić i prvi kapetan NK Imotskog Velimir Ćosić upalili svijeće i pomolili se na grobovima prvog predsjednika kluba Ante Đuke Krisa, te nogometaša kluba s početaka njegova djelovanja Joška Novovića Tute i Dinka Brečića Mrđe. Svijeća za poginulog igrača i strijelca prvog pogotka Miljenka Nenadića simbolično je upaljena kod južnog gola na stadionu  Gospin dolac gdje je Miljenko i postigao povijesni prvi zgoditak za NK Imotski.

Na travnjak Gospina doca došla je nekolicina igrača koji su odigrali prvu službenu utakmicu, potom neki od članova uprave kluba, a kao gost tu je bio i gradonačelnik Imotskog Ivan Budalić. U pozdravnoj riječi prvi kapetan Velimir Braco Ćosić prisjetio se samog čina osnivačke skupštine u ozračju pogibiji prvog hrvatskog redarstvenika Josipa Jovića, te istaknuo prve korake tek oformljenoga kluba.

Sadašnji predsjednik NK Imotskog Josip Bušić  istaknuo je sadašnji rad kluba i poteškoće kroz koje prolazi, ali isto tako i odlučnost da klub ide dalje i dostigne veći stupanj natjecanja.

Gradonačelnik Ivan Budalić sjetio se junaštva Joška Novovića Tute, ali i istaknuo odlučnost grada da promovira sport i pomogne NK Imotskom. Na kraju ovog kratkog obilježavanja predani su pokloni, dresovi sa grbom kluba i prezimenima igračima iz prve povijesne utakmice 1992. godine, te članovima uprave.

Foto: Sport Imotski / Elvis Skejić / Boško Ćosić
Video: Sport Imotski / Boško Ćosić

Author