Sport Imotski

Sportski portal Imotske krajine

Tri medalje sa prvenstva Hrvatske u taekwondou

Ovog vikenda u organizaciji Hrvatskog taekwondo saveza održano je  juniorsko prvenstvo Hrvatske na kojem je Taekwondo klub Imotski nastupio je sa devet natjecatelja u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Najbolji rezultat ostvarila je Klara Tolić koja je ponovila svoj najbolji rezultat ostvaren u kadetskom uzrastu, te je nakon godine dana pauze zbog ozljede ponovno postala viceprvakinja Hrvatske, pobijedivši na svom putu do finala i Europsku kadetsku prvakinju iz splitskog Marjana. Brončanu medalju osvojila je Gabriela Jerković koja je nakon održanih kvalifikacija bila prvi nositelj kategorije, ali nažalost nije uspjela ponoviti zlatnu medalju sa juniorskih kvalifikacija. U muškoj konkurenciji u svojoj prvoj natjecateljskoj godini u novom uzrastu broncu je osvojio i Andrej Perić.

Valja istaknuti i Ivanu Bušić i Tinu Šakić koje su izgubile u borbama za medalju, te Martinu Milardović koja je bila treći nositelj kategorije, ali nije uspjela doći do očekivane medalje. U ukupnom poretku cure nisu uspjele ponoviti treće mjesto s nacionalnih kvalifikacija održanih prije nepunih mjesec dana, ali sa samo četiri boda zaostatka iza trećeplasirane ekipe zadržale su visoku razinu rezultata u jednom od najuspješnijih Hrvatskih Olimpijskih sportova.

Foto: Taekwondo klub Imotski

Author