Sport Imotski

Sportski portal Imotske krajine

Sportska ćakula sa Mateom Kolovrat

Ona je jedina Imoćanka s olimpijskom medaljom i to srebrnom ,ima status vrhunskog sportaša prve kategorije,  svjetska je  i europska prvakinja, o domaćim titulama  da i ne govorimo.S druge strane  ona je  sasvim  jednostavna  djevojka,baš  onako  prijateljica iz susjedstva .Na drugoj  je godini  studija kineziologije u Splitu.Ona je pristojna,lijepa i susretljiva djevojka, jednom riječju draga naša Imoćanka. Ima 22. godine i  kako nam je istaknula ima vruću želju osvojiti i olimpijsko zlato.

Ona je Matea Kolovrat nekadašnja članica taekvondo kluba “Imotski”,sada članica TK “Marjan” iz Splita.Za naš portal rado je pristala popričati  o svojim sportskim uspjesima,ali i  o tom njenom svetom cilju,zlatnoj Olimpijskoj medalji.

-Ovim sportom koji je do sada ispunio  punih šesnaest  godina moga života , počela sam se baviti od svoje šeste godine.Zapravo, dok sam još bila u vrtiću.I evo sve do danas, i još  ću mnogo godina.Taekvondo mi je donio mnogo lijepoga .Osim  brojnih medalja i priznanja i mnogo putovanja,mnogo prijatelja. Moji najveći dosadašnji uspjesi bili su zlatna medalja na Svjetskom prvenstvu 2016.,pa zlato na Europskom prvenstvu 2019. i srebrna medalja na Olimpijadi 2017.godine. Onda medalje sa G1 natjecanja,bezbroj titula državne prvakinje,veli nam Matea.

-Kako si uskladila školske obveze,znajući da treniraš i dva puta dnevno, pitamo Mateu.

-Lijepo. Rasporediš se i za sve imaš vremena. Moram priznati da su mi  uoči natjecanja izlazili i moji nastavnici u susret odgađajući mi ispite, pa onda puno razumijevanje moje obitelji. Oni su me praktički gurali u svemu ovome. Bilo je trenutaka kada sam htjela odustati, ali njihova upornost me ostavila u ovom sportu.Velika podrška  mi je obitelj, to uvijek ističem.

-Naš novi portal,sport u Imotskom…..?

-Baš mi je drago što ste ga pokrenuli. On će,nadam se, poticati mlade da se bave sportom.To bi im preporučila,jer u svakom sportu  je ljepota zdravlja,prijateljstva,zajedništva.

-Rekosmo na početku ,da imaš svoj cilj u taekvondou.?

-Imam. Velika želja je osvojiti olimpijsko zlato u kategoriji do 67 kilograma. Za to živim. Eto imati ću priliku u svibnju slijedeće godine u Brazilu. Nadam se da će  se ova situacija s pandemijom popraviti.Već se sada pripremam, jednostavno to mi je sportski cilj. A onaj drugi je završetak studija i opet rad u sportu. Pratim sportska zbivanja u Imotskom i Imotskoj krajini, željela bih i još bolje uvjete za rad s mladima ne samo u mom, nego i u drugim sportovima.

I to je ta ćakula sa Mateom Kolovrat najboljom sportašicom Imotske krajine. Što na kraju kazati,već s nestrpljenjem čekati svibanj slijedeće godine, Olimpijadu u Brazilu i Mateinu zlatnu medalju. I nakon toga i još jednu opširniju ćakulu za naš portal.

Razgovarao: Velimir Braco Ćosić
Foto: Privatni album

Author