Sport Imotski

Sportski portal Imotske krajine

Sport Imotski u gostima: MNK Samo Lagano

MNK Samo Lagano radi na promociji i razvitku futsala u dolini Neretve.

Razgovarali smo s osnivačem i predstavnikom malonogometne ekipe Samo Lagano, Davidom Peaom.

Prije svega, predstavite nam vašu malonogometnu ekipu.

– Malonogometna ekipa Samo Lagano je osnovana 23.06.2017.godine na inicijativu dvojice zaljubljenika u futsal. Osnivači ekipe su: David Pear i Duje Pear

Kako je razvijen mali nogomet u vašem mjestu?

– Što se tiče moga mjesta, aktivna je sportska udruga “Doci” Otrić Seoci koja je prije nekoliko godina osnovana i preuzeli su organizaciju seniorskih turnira u našem mjestu. Također, moja ekipa svako ljeto organizira tradicionalni turnir za juniore, gdje se svake godine okupi desetak ekipa.

Koji su vaši ciljevi i planovi za budućnost?

– Cilj je promocija i razvitak futsala u općini Pojezerje i dolini Neretve. Planovi za budućnost su okupiti što više mladih ljudi, kako bi jednog dana iz podršku sponzora registrali klub pred HNS – om. Ovim putem pozivamo sve ljude koji vole mali nogomet (futsal), da nam se pridruže.

Kako se ekipa financira,imate li podršku lokalne vlasti?

– Imamo nekoliko manjih sponzora i ljudi koji su uvijek spremni donirati financije kako i ostale stvari. Imamo djelomično dobru suradnju s načelnikom naše općine.

Planirate li pojačati ekipu novim igračima?

– Ima nas više nego dovoljno u ekipi, mislim da nam nisu potrebni novi igrači u ekipi.

Za kraj poruka našim čitateljima i vašim navijačima

– Zahvaljujem vam se na pozivu, želim vam puno sreće i uspjeha u radu. Drago mi je što ste se nama javili, unatoč što se bazirate na imotski sport. Poručujem mojim navijačima, da nas nastave dalje pratiti, jer mi nikada ne mirujemo, uskoro vam spremamo neke novine u ekipi.

Razgovarao: Vinko Malenica
Foto: MNK Samo Lagano

Author