Sport Imotski

Sportski portal Imotske krajine

Razgovor u gostima: David Pear, osnivač futsal ekipe Samo Lagano iz Otrić Seoca

Hvala na izdvojenom vremenu Davide možemo li za početak par riječi o trenutnoj situaciji u ekipi? 
 Zbog cijele situacije s koronom, nismo bili u mogućnosti igrati turnire. Naši igrači su ljetos nastupili za ekipu Autocommerce Vrgorac gdje su obranili naslov prvaka. Mi nismo prijavili ekipu na turniru, ali navijali smo za Autocommerce Vrgorac na turniru u Otrić Seocima.
Vjerujem kako ćemo na ljeto ponovo igrati turnire.
 S obzirom da niste igrali turnire tokom ljeta, u kakvoj ste formi?
Igrači igraju normalno i stanadrano u svojim klubovima. Naša tri igrača Ivan Vukosav, Josip Govorko i Duje Dragičević su prije nekoliko dana pozvana u mladu U-19 reprezentaciju hrvatske, s kojom će za par dana igrati kvalifikacije u Karlovcu. Ponosan sam na njih i njihov rad u matičnom klubu Vrgorcu, kao i dosadašnji doprinos našoj futsal ekipi. Mislim da je njima pomoglo igranje turnira za MNK Samo Lagano.
Ciljevi MNK Samo Lagano u novoj  2022. godini? 
Ciljeve smo postavili kada smo osnovali ekipu, a to je stvaranje ekipe u svakom smislu i najviši ciljevi na svakom turniru na kojima se prijavimo su prva mjesta. Također cilj nam je omogućiti svim talentiranim igračima, nastup na turnirima za nas kako bih stekli dodatno iskustvo u njihovim budućnostima u matičnim klubovima.
Mogu li vaši pratitelji ekipe očekivati dolazak novih mladih nada u ekipu i nekog sponzora koji bih vam dodatno pomogao u funkcioniranju ekipe?
Pa svaki dobar i kvalitetan mladi futsal igrač je dobrodošao u ekipu. Želimo dovesti par mladih nada da “pomladimo” ekipu, jer već dosta igrača više nisu juniori te nemaju pravo nastupiti na juniorskim turnirima. Na ljeto vjerujem da ćemo se prijaviti na nekoliko turnira za seniore.
Što se tiče sponzora, nemamo nikakvog sponzora sve je na našoj volonterskoj bazi. Svaki sponzor je dobrodošao i ekipu, i siguran sam da ćemo ga na najbolji mogući način prezentirati.
Prije dvije godine ste odustali od organizacije turnira u vašem mjestu. Koji je glavni razlog odustajanja organizacije turnira? 
Nakon dugo godina organizacije turnira u našem mjestu došlo je do zasićenja i odlučili smo da je to naš kraj. Iz godine u godine smo susretali s novim problemima, ali bez neke velike pomoći od sponzora ne može se organizirati niti jedan turnir. Kao ekipa smo jednom bili prvi (2019.) i jednom drugi (2017.), svi turniri u našoj organizaciji nam ostaju kao lijepe uspomene. Lani su drugi momci preuzeli organizaciju juniorskog turnira, nadam se da će i tako nastaviti. Našu podršku i pomoć će uvijek svi imati.
Za kraj možda neka poruka našim čitateljima i vašim navijačima?
Zahvaljujem vam se na pozivu i želim vam puno sreće i uspjeha u daljnjem radu. Drago mi je što ste naša podrška, i što ste odradili ovaj razgovor sa mnom, jer na žalost, portale iz mog kraja mi ne zanimamo. Hvala svim ljudima koji nas podržavaju putem društvenih mreža i uživo. Ova lijepa futsal priča se nastavlja.

Foto: MNK Samo Lagano

Author