Sport Imotski

Sportski portal Imotske krajine

PU Splitsko dalmatinske po prvi put pobjednik

U večernjim satima u nedjelju završio je dvodnevni Memorijalni malonogometni turnir Josip Jović na igralištu istoimenog sportskog centra u Aržanu.

U  kategoriji Policijskih uprava prvo mjesto po prvi put u 25 godina odigravanja turnira osvojila je momčad domaćina  PU Splitsko dalmatinske .Njihova momčad tek u raspucavanju sedmeraca pobijedila je momčad PU Ličko-senjske rezultatom 10:9.Prijelazni pehar uručili su im brat junaka Josipa JOvića Tomislav Jović i Bože Ćubić mačelnik općine  Cista Provo,a pehar za pobjednika Tihomir Nenadić načelnik  PGP Imotski.Treće mjesto pripalo je PU Šibensko-kninskoj.

U kategoriji  braniteljskih udruga prvo mjesto pripalo je  momčadi MUP u sjedištu,dok su drugi  Udruga branitelja Brodsko-posavske županije.Treća je momčad branitelja specijalne policije BAT iz Splita.Pehar pobjedniku uručio je Ivica Strinić predsjednik Udruge policijskih branitelja Domovinskog rata Imotski.

Prije samog početka ovoga jubilarnog 25. turnira u subotu su u Aržanu bili i potpredsjednici Vlade RH ,ministri Davor Božinović i Tomo Medved.Oni su posjetili gradilište budućeg Memorijalnog centra “Josip Jović” koji se gradi tik do osnovne škole,te izrazili zadovoljstvo što će centar već sljedeće godine biti u funkciji.Prije same posjete  gradilištu ministri su zajedno sa svim sudionicima turnira,predstavnicima županije i braniteljskih udruga,kao i rodbinom junaka Josipa Jovića položili vijence i upalili svijeće na njegov grob.

Foto: Velimir Ćosić

Author