Sport Imotski

Sportski portal Imotske krajine

Prvi memorijalni malonogometni futsal turnir “Joško Novović Tuta 2020”

U organizaciji “SKEU Imotski” organiziran je Prvi memorijalni malonogometni futsal turnir “Joško Novović Tuta 2020” koji se igrao se na istoimenom sportskom rekreacijskom centru u Imotskom. Turnir se trebao igrati kroz mjesec kolovoz u 3 kategorije mladi + veterani, ali uspjelo se odigrati samo u dvije kategorije, i to 2004. godište i mlađi, 2006.godište i mlađi. Godište 2008. i mlađi, kao i veterani nisu uspjeli odigrali turnir zbog epidemiološke situacije i propisanih mjera u Imotskoj krajini i u državi. Na turniru je nastupilo 10 ekipa ( oko 100 igrača ) i proglašeni su najbolji igrači,strijelci i vratari na turniru. Nagrade za najbolje dodijelili su Vinko Malenica koordinator za Imotsku krajinu Nogometnog Centra Imotski za mlađe uzraste, zatim Filip Novović sin pokojnog Joška Novovića Tute, Mijo Šabić najbolji igrač i strijelac u prošloj sezoni  Druge HNL u dresu NK Croatia, a od ove sezone igrač prvoligaša Nk Varaždin, Kristijan Jakić bivši igrač NK Lokomotiva, a sada GNK Dinamo Zagreb.
Turnir su pomogli Grad Imotski, Obrtcomping, SKEU Imotski ,NK Imotski, Vinarija Sušić, Renato i Fabijan Buntić i NK Imotski’91.
U kategoriji 2004. godište i mlađi 1. mjesto osvojila je ekipa Gazana, većinom igrači iz NK Imotski koja je u svojim redovima imala najboljeg strijelca i igrača Ivana Budimira, a nagradu nogometnu loptu dodjelio mu je Mijo Šabić. Za najboljeg vratara izabran je Filip Bilopavlović koji je kao nagradu dobio golmanske rukavice Reuch.
Poredak za prva tri mjesta 2004.godište i mlađi:
1.Gazana
2.Ćubrić
3.Gan i Bolesna braća
U kategoriji 2006. godište i mlađi 1. mjesto osvojila je ekipa MNK Begovina, najbolji strIjelac je bio Josip Parlov iz ekipe Baba roge, a nagradu, komplet dres NK Imotski dodjelio mu je Kristijan Jakić. Za najboljeg vratara izabran je Ante Budimir, također iz ekipe Babaroge, za nagradu je dobio kompletni vratarski dres.
Poredak za prva tri mjesta 2004.godište i mlađi:
1.MNK Begovina
2.Babaroge
3.Tvrd orah
Čestitke organizatorima i nadamo se i dogodine još boljem turniru.

Author