Sport Imotski

Sportski portal Imotske krajine

Počeo Memorijalni malonogometni turnir u spomen na poginule branitelje iz župe sv. Ane – Imotska Poljica

Polaganjem vijenca i paljenjem svijeća kraj Spomenika poginulim braniteljima započeo je ovogodišnji Memorijal. Nakon toga, na SC dr.Franjo Tuđman odigran je turnir U11 ekipa (NK Imotski 1991, NK Kamen I, NK Kamen II i NK Mladost Proložac) te 2 revijalne utakmice. Prije samog početka igranja, nakon himne Republike Hrvatske i minute šutnje za sve žrtve Domovinskog rata, prigodnim riječima okupljenima se obratio načelnik Općine Podbablje, gospodin Ivan Karin. U svom kratkom govoru između ostalog istaknuo je osjećaj ponosa na sve one koji su utkali sebe u stvaranje države te svečano otvorio Memorijal.
U prvoj utakmici U11 sastali su se NK Kamen II i NK Mladost Proložac, uspješniji su bili Proložani i zasluženo sa rezultatom 3:1 izborili finale.
U drugoj utakmici NK Kamen I pobjeđuje NK Imotski 1991 rezultatom 1:0 i prolazi u finale.
Nakon dva polufinala uslijedila je revijalna utakmica između 3.Imotske bojne i 115.Imotske brigade gdje su pripadnici 115.bili malo spretniji i sretniji te pobjeđuju sa 3:1.
U utakmici za treće mjesto NK Imotski 1991 pobjeđuje NK Kamen II sa 4:3 i osvaja 3.mjesto.
U finalnoj utakmici Kamen I pobjeđuje Mladost 4:0 i postaje pobjednik turnira.
U završnoj poslastici večeri veterani SD Poljica pobjeđuju veterane NK Kamena sa 4:1.
Možemo na kraju svega reći kako rezultat nije bio primaran već simbolično odavanje počasti poginulim braniteljima iz naše župe. Večer u kojoj su spojeni mladost i iskustvo, mladići U11 i veterani zapravo je najbolji početak ovakvog Memorijala.
Hvala svima koji su sudjelovali ili na bilo koji način pomogli u organizaciji turnira.
Subota, 17.07. kreće natjecateljski dio turnira prezimena, a od nedjelje 18.07. kreće i glavni turnir.

Foto: Sportsko društvo Poljica-Imotski

Author