Sport Imotski

Sportski portal Imotske krajine

Petra Jerković prvakinja Hrvatske u taekwondo-u

U Zagrebu je ovog vikenda održano Prvenstvo Hrvatske za juniore, koje je ujedno bilo kriterijski turnir za nacionalnu juniorsku selekciju koja će Hrvatsku predstavljati na nadolazećem juniorskom EP koje će se održati u Estoniji u kolovozu ove godine.

Taekwondo klub Imotski predstavljalo je sedam sportašica. Najuspješnija je bila Petra Jerković koja je osvojila zlatnu medalju, a ujedno pobjedom u finalu protiv izravne konkurentice za reprezentaciju iz splitskog Marjana osigurala mjesto u reprezentaciji.

Puno se očekivalo od juniorki nakon dva uzastopna druga ekipna mjesta na nacionalnim kriterijskim turnirima, međutim u teškom ždrijebu Ivana Bušić, Natali Tadić i Anđela Brnas gube u borbama za medalju, dok Antea Žužul i Daniela Ivkošić u kvalifikacijskim borbama ispadaju od kasnije prvakinje i viceprvakinje hrvatske u svojim kategorijama.

U ukupnom poretku klubova Imotske juniorke su se tako morale zadovoljiti jako visokim, ali ipak nedovoljnim četvrtim mjestom, sa tri boda iza zagrebačkog Iona.

Taekwondo klub Imotski nakon još jednog uspješnog PH ostaje kao jedan od rijetkih imotskih sportskih kolektiva čiji sportaši redovito predstavljaju svoj grad i Hrvatsku na kontinentalnoj i svjetskim razini u Olimpijskom sportu.

Zaokružena je tako masovnost koju klub ima u Imotskom i cijeloj Krajini kao najveći sportski kolektiv, vrhunski rezultat koji sportaši konstantno ostvaruju, te ostaje samo prepoznavanje i valoriziranje rada od strane lokalne samouprave da bi u budućnosti i druga talentirana djeca imala priliku odrastati u vrhunskom klubu i predstavljati Imotski u najljepšem svijetlu.

Author