Sport Imotski

Sportski portal Imotske krajine

Petra Jerković članica taekwondo kluba Imotski kvalificirala se na Europsko kadetsko prvenstvo

Petra Jerković članica taekwondo kluba Imotski kvalificirala se na Europsko kadetsko prvenstvo kroz europske kvalifikacije! Petra je u prvom kolu svladala Finkinju rezultatom 23:4, U drugom kolu predstavnicu Njemačke 24:3, u polufinalnoj borbi bolja je bila od Turkinje 25:5, dok je u finalnoj borbi izgubila također od Turkinje rezultatom 0:7. Petra je ulaskom u finale osigurala jedno od dva mjesta za izravan plasman na Europsko kadetsko prvenstvo koje se održava krajem kolovoza u Estoniji!

Multieuropske igre taekwondo su natjecanje pod organizacijom Europske taekwondo federacije koje jedino omogućuje izravne kvalifikacije najuspješnijih sportaša na prvenstva Europe neovisno o nacionalnim timovima, te je kao takvo vrlo bitno u osiguravanju kvote sportaša na kontinentalnim prvenstvima. Ove godine domaćin je Bugarska Sofija, a samo natjecanje održava se u hotelskom kompleksu Marinela od 10. do 16. lipnja. Na natjecanju će nastupiti više od 1000 natjecatelja iz cijele Europe.

Također, već sljedeći vikend održava se kadetsko i juniorsko prvenstvo Hrvatske na kojem će osim Petre nastupiti 13 Imotskih natjecatelja u oba uzrasta. Na posljednjem održanom prvenstvu države kadetkinje taekwondo kluba uz tri medalje zauzele su i peto mjesto u poretku 56 klubova, a dobar rezultat očekujemo i ove godine.

Author