Sport Imotski

Sportski portal Imotske krajine

Ovu subotu na trgu “Utrka za dušu” i doček Matee Kolovrat

Ovu subotu 14.05. u sklopu projekta BlueRedGreen Lake u Imotskom će se održati 2. Utrka za dušu (cestovna atletska utrka) u organizaciji Triatlon kluba Imotski.

Zamisao organizatora je ta da na jednom sportskom događaju skupa nastupe i djeca i roditelji, u isto vrijeme i kao natjecatelji i kao navijači, što bi i za jedne i za druge bilo pozitivno i obiteljski afirmativno. Želja nam je da se i djeca i roditelji aktivno uključe u jedan oblik rekreativnog bavljenja sportom, te da osjete radost trčanja i sudjelovanja na jednom sportskom događaju u svome Gradu.

Ovaj događaj je dio projekta kojeg su podržali Kineziološki i Ekonomski fakultet u Splitu te Zajednica društava turističkih vodiča Hrvatske, dok se dječja utrka se odvija u suradnjis osnovnim školama s područja Imotske krajine.

Ambasadorica utrke ove godine je naša proslavljena olimpijka Matea Parlov Koštro.

Start utrke na 10 km i 5 km je u 9:00h, a start dječje utrke je u 11:00h. Start i cilj svih utrka su u centru grada Imotskog, ispred glavnog trga (Ulica Stjepana Radića). Staza prolazi starom jezgrom Grada Imotskog – pored nogometnog stadion Gospin Dolac (jedan od 10 najljepših stadiona na svijetu) – te Modrog i Crvenog jezera (uskoro na UNESCOovoj listi geoparkova).

Prijave i detalji o utrci za 10 km i 5 km možete naći na poveznici https://www.stoperica.live/races/225

Također, u sklopu ovog događaja, u subotu u 10:30 minuta glavnom gradskom trgu biti će se i svečani doček naše zlatne olimpijke Matee Kolovrat.

Foto: Triatlon klub Imotski

Author