Sport Imotski

Sportski portal Imotske krajine

Održan Blue Red Green Lake-Extreme sprint triathlon u Imotskom

Samo dvije rečenice Andreja Vištice pobjednika drugog imotskog triatlona održanog u nedjelju,dovoljno oslikava taj sportski događaj u Imotskom:

-Morao bi se duboko zamisliti i sjetiti se  gdje sam trčao  u ovako fantastičnim uvjetima u predivnim prirodnim ljepotama  i  kroz odličnu organizaciju.Imotski triatlon definitivno je  jedan od najizazovnijih.

Upravo tako, cijelu trku od starta u Modrom jezeru, plivanja dva kruga, potom istrčavanje uz serpentine do glavne vidilice, trka s biciklom u rukama na sam ulaz u jezero, pa onda vožnja biciklom do Zelenog jezera i natrag do Modrog jezera i onda nekoliko zanimljivih krugova trčanja po imotskom ulicama, te konačno cilj na Topani ocjenjuju svi natjecatelji.A njih je ove godine bilo 65 iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Poljske, Belgije pa čak i iz Meksika.

Nakon sat i petnaest minuta  kod Gradskog stadiona protrčao je Andrej Vištica iz Ljubuškog te uz pljesak utrčao u cilj sa fantastičnim vremenom manjim od sata i 16 minuta, te time i potvrdio izvanrednu pripremljenost natjecatelja. Za njim su tek nakon nekoliko minuta počeli pomalo pristizati i drugi natjecatelji. Među ženama prva je Sabina Rzepka  iz Poljske. Nagrade prvoplasiranim natjecateljima dodijelila je dogradonačelnica grada Imotskog Anamarija Radeljić. Sama organizacija cijele utrke Triatlon kluba Imotski uz pomoć Crvenog Križa HGSS-a, Vatrogasaca, imotskih mažoretkinja, potom djelatnika PGP Imotski, članova biciklističkih klubova  i još mnogih volontera bila je zaista besprijekorna.

Foto: Velimr Ćosić / Sport Imotski

Author