Sport Imotski

Sportski portal Imotske krajine

Nogometna fešta u Gospinom docu (FOTO)

NK IMOTSKI – HNK HAJDUK (JUNIORI)  1: 1 (0:1)

Gradski stadion Gospin dolac u Imotskom.Gledatelja oko 800.

Prijateljska nogometna utakmica: NK Imotski – HNK Hajduk (juniori)  1: 1 (0:1).

Strijelci : 0:1  Ando Marušić  u 40 za Hajduk II, te Marin Vuksan 75. za NK Imotski

Suci : Ante Znaor, glavni sudac , Josip Šerić i Ivica Grepo, pomoćnici (Imotski)

NK Imotski:

Baćak, Peko, Katavić, Petric, M.Gudelj, Vuksan, Šabić, Češljar, Perić, Šućur, Vujčić

Još su igrali: Budimir, L.Gudelj, Bago, Paradžik, Grančić, Đuzel, Brečić i Vidoš

Hajduk(juniori):

Biočić, Hodak, Hrgović, Božić, Perajica, Roić, Marušić, Prusina, Antunović, Bobanović, Duro

Još su igrali: Šiško, Carević, Tolja, Ivanišević, Babić, Marinović i Munivrana

Prava lijepa nogometna fešta na jednom od najljepših svjetskih stadiona. Nogometašima Imotskog  i brojnim Imoćanima su nakon podosta vremena u goste pristigli igrači Hajduka iz Splita. Ne oni iz prve momčadi,već iz one juniorske koji su ove sezone postigli fantastičan uspjeh u juniorskoj ligi prvaka. Došlo je zapravo nekolicina onih koji su igrali finale juniorske europske lige, no to nije umanjilo interes Imoćana, već je i sama utakmica na trenutke bila izuzetno kvalitetna. Hajdukovci su prvi zaprijetili, a onda su se i s jedne i druge strane ukazale izvrsne prilike. Ipak gosti iz Splita su prvi postigli zgoditak nakon udarca Marušića koji je sam izbio ispred golmana domaćih. Drugi dio utakmice je bio uistinu kvalitetan, pa su gledatelji komentirali kako se njihovi ljubimci, da su ovako igrali u prvenstvu, nikada ne bi našli u poziciji da u zadnjem kolu spašavaju status četveroligaša.

Iskusni kapetan Vuksan je u 75. minuti izvrsnim udarcem izjednačio rezultat, koji ustvari i nije bio toliko bitan. Bitno je da su se Splićani pojavili u Imotskom, bitno je i to da je delegacija Hajdukove Akademije u kojoj su bili Goran Sabljić, Hrvoje Vuković i Mate Radić, glavni skaut Akademije, imala otvoreni razgovor sa vodstvom NK Imotski  i predsjednikom Lukom Đuzelom, te da su se konačno usuglasili stavovi kako bi prisutnost Hajduka u Gospinom docu trebala biti sustavnija, što hoće kazati da bi se učvrstila suradnja ova dva kluba na obostrano zadovoljstvo,a posebno sada kada se NK Imotski stabilizirao nakon dolaska nove uprave. Zadatak Hajduku je da prati rast talenata iz Imotskog ali i iz  bazena gdje ovaj klub crpi talente, a Imoćanima da im struka iz Akademije bude support u kompletiranju nogometnog nauka mladih Imoćana. Sve u svemu dogovor je postignut i sada je na obijema stranama zadatak taj dogovor sprovesti u djelo.

Na utakmicu je između ostalih nogometnih djelatnika pristigao i naš reprezentativac Kristijan Jakić koji je ponikao u redovima NK Imotskog, a u Gospinom docu bilo je i mnogo onih kojima je Hajduk u srcu. Također, vodstvo NK Imotskog uručilo je i zahvalnicu za HNK Hajduk, kao i darove za vodstvo Splićana, a cijela lijepa priča iz Gospina doca završila je zajedničkom večerom.

Foto: Sport Imotski / Boško Ćosić

Author