Sport Imotski

Sportski portal Imotske krajine

Nicole Buljan na Svjetskom prvenstvu

Bljesnula je tako reći preko noći. U njoj se skrivao veliki talent,koji je konačno njenom upornošću donio rezultat. A taj je da ovih dana Nicole Buljan naša mlada 16-godišnja kickboxing reprezentativka Hrvatske nastupa na Svjetskom prvenstvu u Italiji.
A počela je s tim sportom sasvim slučajno još u trećem razredu osnovne škole, točno prije osam godina. Došla je na jedan trening kod majstora ovoga sporta Miljenka Roše Kutleše i odmah se zaljubila u rukavice i ring. Napredovala je koracima od sedam milja. Odmah nakon osmog razreda osnovne škole krenula je u splitsku Gimnaziju Vladimir Nazor u sportski odjel i  paralelno se upisala u kickboxing klub Mornar, te kod trenera Darija Jurišića kreće njen put prema zvijezdama.
Vrh  njenog talenta pokazao se na Državnom prvenstvu održanom 11.lipnja u našem Lovreću gdje je osvojila prvo mjesto i zlatnu medalju u kategoriji do 56 kilograma, te time stekla  priliku da na Svjetskom prvenstvu brani boje Hrvatske reprezentacije.
Sada je trenutačno u Veneciji i s nestrpljenjem očekujemo njene rezultate, no kako je počela, buduća pilotkinja Hrvatskog ratnog zrakoplovstva/odlučna je upisati visoku  vojnu akademiju/ donijeti će još mnogo  sličnih medalja.
Susreli smo je u Imotskom sa roditeljima koji su joj i najveća potpora u njenom sportskom hodu prema zvijezdama,popričali i vidjeli odlučnu, karakternu djevojku, pravu Imoćanku koja zna što hoće. Njeni treneri kažu da je Nicole veliki talent i neumorni radnik na treninzima,pa je sasvim i logično očekivati još  zlatnih odličja.
Možda već i na ovom Svjetskom prvenstvu !?

Foto: Sport Imotski

Author