Sport Imotski

Sportski portal Imotske krajine

Na današnji dan: Veterani Hajduka gostovali u Imotskom

Na današnji dan, 21. kolovoza 2015. godine Društvo prijatelja Hajduka iz Imotskog organiziralo je malonogometni spektakl u Imotskom gdje su veterani Imotske krajine ugostili svoje vršnjake iz splitskog Hajduka. Pred više od 500 gledatelja u ambijentu ŠRC Joško Novović Tuta na kraju je rezultat bio neodlučen, 5:5. Prostor i nije bio bitan koliko je bilo lijepo uživati u potezima nekadašnjih majstora iz Splita i Imotske krajine. U Imotski su došle legende „bijelih“ Jurica Jerković, Ivan Buljan (nisu igrali), Vilson Džoni, Goran Brailo, i Nikica Cukrov. Bili su tu i „mladići“ poput Hrvoja Vejića, Jurice Puljiza, Miljenka Bikića, Vlatka Đolonge, Marija Božikovića, Ante Aračića te Hrvatina Gudelja.

S druge strane, Vinko Malenica, Drago Ćelić (igrao drugo poluvrijeme za Hajduk), Branko Šabić Zeko Jale Gudelj, Mario Kunta Kujundžić, Karaja Puljiz, Mario Maršić, Zvone Bilić, Braco Ćosić, Ivica Kukavica, sve odreda vrsni malonogometaši koje je sa klupe vodio legendarni Stanko Mršić.

Uživali su gledatelji u dobrom nogometu, bilo je trke i akcija, malo su suci prevagnuli na stranu gostiju, ali im nitko nije zamjerio. Prije samog susreta predsjednik DPH Imotski Damir Mamić i njegov zamjenik Danijel Dodig darivali su Džonija i Jerkovića prigodnim darovima. Sve u svemu još jedan spektakl odanosti Imoćana „Hajduku“ zahvaljujući brojnim entuzijastima iz  DPH-a Imotski, a ostao je i dogovor da se ovakvi susreti češće organiziraju.

Foto: Velimir Ćosić / Sport Imotski

Author