Sport Imotski

Sportski portal Imotske krajine

Mlade Imoćanke i Imoćani ponovno igraju rukomet

Razgovor s trenerom Ivanom Mlačićem 

Ivan Mlačić iz Splita profesor je kineziologije, smjer kondicijski trener, a završio je također i specijalistički stručni studij u Splitu za trenera rukometa.Trenutačno taj stručnjak radi u Imotskom i vodi  mlade rukometaše i rukometašice  RK Imotski, što je svakako i pohvala vodstvu toga kluba osnovanog još 2011. godine. U kratkom razgovoru sa prof. Mlačićem doznajemo nešto više  o njegovom radu u Imotskom .

-Pozvan sam od vodstva kluba iz Imotskog i mogu kazati da baš radim s punim guštom jer ovdje ima puno talentirane djece, relativno su dobri uvjeti i samo treba stručno raditi , a rezultati će doći veli prof. Mlačić i nastavlja:

-Cilj  nam je prvo omasovit,a onda kroz selekcije stvoriti jedan čvrst i stabilan klub. Trenutno imamo oko 30 djece, populacija godište od 2001. do 2009. Sada radimo sa svima, a onda nam dolazi i pomalo odvajanje godišta i rad u skupinama. Zapravo još smo u startu. Zadovoljan sam odazivom, posebno ženske populacije. Sigurno da je nogomet najjači sport ovdje. Ipak, dosta djece nije za nogomet i mislim da bi baš Imotski trebao imati jednu univerzalnu sportsku školu, koja bi selektirala djecu za različite sportove jer ima i onih sa afinitetom prema drugim sportovima. Inače, radimo  u dvorani Srednje škole i to tri puta tjedno ponedjeljkom, srijedom i petkom od 19,30 do 20,30. Putem vašeg portala upućujem poziv svim zainteresiranim dječacima i djevojčicama da dođu i okušaju se u rukometu.Inače, ovaj kraj ima talentirane djece i veći su talenti od djece koja dolaze iz većih urbanih sredina. Smatram da bi  uskoro uz primjeran rad mogli u Imotskom imati kvalitetan rukometni klub i muški i ženski. Dakako, treba stvarati i mlade rukometne trenere jer samo tako se može uspostaviti kontinuitet stručnog rada. Ako budemo ovako upisivati djecu, posebno djevojke i uz rad  kada detektiramo jednu stabilnu i kvalitetnu skupinu, mislim da bi mogli već u rujnu krenuti i u natjecanje. Sve u svemu u Imotskom imamo potencijal, no jedan klub treba imati i svu potrebnu infrastrukturu za natjecanje, a to je već posao za upravu kluba, Grad Imotski  i sve one koji mogu biti kvalitetan support, riječi su prof.Ivana Mlačića.

Razgovarao: Velimir Braco Ćosić
Foto: Sport Imotski / RK Imota

Author