Sport Imotski

Sportski portal Imotske krajine

Matea Kolovrat svjetska je taekwondo prvakinja

Članica splitskog taekwondo kluba Marjan Matea Kolovrat nova je svjetska seniorska prvakinja u konkurenciji gluhih u kategoriji plus 67 kilograma.

Na dominantan način se popela na krov svijeta, uz tri pobjede i bodovnu razliku 70:16. U prvom kolu je bila slobodna, u drugom slavila protiv Ruskinje Mesedo Abdurakhmanove 20:1 da bi u polufinalu pobijedila Iranku Fatemeh Tavakoli s 28:6. Finalni sraz protiv aktualne svjetske prvakinje u teškoj kategoriji nije donio očekivanu dramu jer je i u toj borbi pokazala nadmoć i slavila protiv Turkinje Selver Seker 22:9.

Zaključila je tako Kolovrat najuspješniju godinu u povijesti kluba s rekordnom 15. medaljom u istoj sezoni na svim svjetskim i europskim prvenstvima i olimpijskim igrama na kojima su članovi kluba nastupili u borbama te ukupno 86. velikom medaljom za Marjan.

Matei Kolovrat je ovo četvrta velika medalja i čak treće zlato. Naslov svjetske prvakinje osvojila je 2016. godine u Samsunu, europska prvakinja bila je 2019. godine u Antaliji, dok je olimpijska viceprvakinja postala 2017. godine u Samsunu.

Pored četiri velika odličja u konkurenciji gluhih, osvojila je i niz medalja u čujućoj konkurenciji među kojima je šest odličja na državnim prvenstvima i desetak odličja na G turnirima.

U Teheranu je na svjetskom prvenstvu nastupila i mlada Petra Goleš koja je, iako još juniorka, dobila priliku na najvećoj smotri. Svoj nastup završila je porazom u četvrtfinalu od Ruskinje, kasnije svjetske prvakinje.

Izvor: Dalmatinski portal

Author