Sport Imotski

Sportski portal Imotske krajine

Matea Kolovrat proglašena za osobu godine Imotske krajine

Osoba godine Imotske krajine za 2022.g. je Matea Kolovrat izabrana u omjeru 50% glasova slušatelja i 50% glasova uredništva radio postaje Imotski!

Matea je prošle godine osvojila naslov olimpijske pobjednice gluhih u Brazilu u kategoriji +67 kilograma te je ovim zlatom ujedinila naslove svjetske prvakinje, europske prvakinje te  olimpijske pobjednice. U finalnoj borbi Turkinji Seker Selver prepustila je 5 bodova i do naslova olimpijske pobjednice otišla pobjedom 30:5. Tri nadmoćne pobjede s ukupnom bodovnom razlikom 86:5 protiv tri taekwondo velesile Irana, Koreje i Turske dovoljno govore o tome koliko je Matea spremna stigla u Brazil i nadmoćno pobijedila svoje protivnice.

Matea se također u rujnu prošle godine plasirala se u Taekwondo reprezentaciju Hrvatske za osobe bez oštećenja! “Izuzetno sam sretna zbog ulaska u seniorsku reprezentaciju. Bez obzira što sam do sada osvajala zlatne europske, svjetske i olimpijske medalje u konkurenciji gluhih, imala sam veliku želju ući u reprezentaciju i biti ravnopravna s najboljim hrvatskim i svjetskim borcima. Ponosna sam zato što je vrlo mali broj sportaša otišao na svjetska prvenstva u dvije različite konkurencije, pa je zadovoljstvo još veće”, izjavila je tada za Radio Imotski.

Matea je također u ožujku prošle godine osvojila prvo mjesto na prvenstvu Hrvatske.

Matea je dobila najviše vaših glasova, preko sedam tisuća, a uredništvo Radio Imotskog također je jednoglasno glasalo za Mateu.

Foto: Sport Imotski

 

Author