Sport Imotski

Sportski portal Imotske krajine

Matea Kolovrat osvojila zlato na G2 turniru Montenegro Open

Izvrsni su bili još jednom članovi taekwondo kluba Marjan koji su proteklog vikenda nastupili na G2 turniru Montenegro open. Ukupno je u sastavu taekwondo kluba Marjan nastupilo 16 sportaša od kojih je njih 15 stiglo do odličja, a čak devet zlata i ovog puta potvrdilo zbog čega je taekwondo klub Marjan „klub prvaka“.

Medalje su stigle u sve tri uzrasne kategorije, ali je pod posebnim povećalom bio drugi kriterijski turnir za izbor seniorske reprezentacije za svjetsko seniorsko prvenstvo u Meksiku. Nakon dva izlučna natjecanja poznat je sastav koji će Hrvatsku predstavljati u Guadalajari, a njega od 16 kategorija čini čak 12 seniora trofejnog splitskog kluba, po šest u muškoj i ženskoj konkurenciji.
Bit će to spoj mladosti i iskustva, a vrijedi spomenuti i plasman Imoćanke Matee Kolovrat u reprezentaciju koja je najbolji primjer i potvrda svim osobama s nekim hendikepom ili oštećenjem kako se kroz sport možeš ostvariti kao osoba i ostvariti svoje snove. Matea je gluha sportašica koja je povezala olimpijski, svjetski i europski naslov prvakinje u konkurenciji gluhih, a sad je osigurala plasman na svjetsko seniorsko prvenstvo u čujućima. Najbolji je to poziv i ohrabrenje svim roditeljima i sportašima da se uključe u sport i kroz sport izgrade u životu.

Dodajmo da je taekwondo klub Marjan u ukupnom poretku među 72 kluba zauzeo uvjerlivo prvo mjesto s 1200 bodova ispred drugoplasiranog Asteriksa iz Srbije s 590 bodova i trećeplasiranog Atyrau teama s 380 bodova.

Izvor: Dalmacija Danas

Foto: Sport Imotski

Author