Sport Imotski

Sportski portal Imotske krajine

Kratki razgovor sa Ivom Todorić, najtrofejnijom hrvatskom košarkašicom

Iva Todorić trenutačno najbolja košarkašica ekipe ŽKK Ragusa iz Dubrovnika ovogodišnjih prvakinja Hrvatske, čini se da proživljava vrhunac košarkaške karijere. Iva je jedina hrvatska košarkašica koja je osvojila sedam državnih prvenstava i šest kup natjecanja. Ispred je svojih konkurentica i stoga što je u svih tih trinaest utakmica ostvarila sa svojom ekipom pobjede. Nakon šest titula osvojenih sa zagrebačkim Medveščakon, Iva je kao članica Raguse u dramatičnom košarkaškom finalu slavila protiv svoga bivšega kluba. I ne samo to, najbolja je asistentica lige po statistici Hrvatskog košarkaškog saveza, potom prva u oduzetim loptama, treća u skokovima, treća po indeksu učinkovitosti, a po poznatom portalu Eurobasket proglašena je najboljim bekom i igračicom lige. Ujedno je i u najboljoj petorci lige na mjestu beka šutera i pleya. Statistika koja govori sve o ovoj vrsnoj imotskoj košarkašici, nekadašnjoj članici one poznate momčadi imotskih mladih košarkašica koje su palile i žarile po Hrvatskoj pod vodstvom Mislava Patrlja.

Iva se trenutačno nalazi u Zmijavcima, pa smo je zamolili za kratki razgovor pitajući je kako komentira svoj učinak u tek završenom prvenstvu, kako su je primili Dubrovčani, gdje se vidi sutra i konačno kako joj odgovara odmor u rodnim Zmijavcima.

-Sam podatak da sam jedina hrvatska košarkašica koja se okitila sa sedam titula prvakinja Hrvatske i šest osvojenih kupova govori sve. U Dubrovniku je nakon osvajanja ove titule prava euforija. Svi su zavoljeli košarku, pa smo uz legendarni vaterpolo klub Jug prave sportske junakinje Dubrovnika. Kada sam odlazila iz Medvešćaka u Ragusu nisam baš očekivala da će sve ovako biti. Druga sredina, drugi pristup ovom sportu, toliko sam se dobro uklopila i kao sportašica i kao osoba da sam postala prava dubrovačka gosparka. Stavili smo sada Ragusu i Dubrovnik na košarkašku mapu Hrvatske, a Dubrovčani su me primili kao svoju. Za sada sam na zasluženom odmoru u mojim Zmijavcima, a što se tiče budućnosti vidim se još jednu sezonu u Dubrovniku, a poslije ćemo vidjeti. I još nešto što se tiče odmora u mojim Zmijavcima. Gušt je otići na Branu, uz Vrljiku popiti  kavu, družiti se sa prijateljima iz djetinjstva i kušati materinu spizu. To vam nitko platit ne može, veli nam najbolja  hrvatska košarkašica Iva Todorić.

Razgovarao: Velimir Braco Ćosić
Foto: Sport Imotski / ŽKK Ragusa Dubrovnik

Author