Sport Imotski

Sportski portal Imotske krajine

Komentar: Za nešto dobro nikada kasno nije

Prošlo je već četiri dana od zadnjeg dana ožujka. A malo tko u Hrvatskoj ne zna taj datum. Ponovimo, 31. ožujka je obljetnica junačke pogibije Josipa Jovića, prve žrtve Domovinskog rata. Ali taj datum itekako pamte i mnogobrojni ljubitelji nogometa u Imotskom, jer je upravo na taj dan 1991. godne osnovan NK Imotski, klub koji je prvi u svom Imotskom odigrao i službenu utakmicu na svome stadionu. I svake godine na taj datum, nekada više, nekada manje njih u Imotskom toga se sjete. Ove godine je pak novo vodstvo NK Imotskog obišlo grobove umrlih i poginulih igrača i utemeljitelja svoga kluba, te se to i javno objelodanilo.

I ostali naši  nogometni klubovi dakako imaju svoj datum i godinu osnutka, pa se netko u tim klubovima, bilo među upravom ili navijačima sjete toga važnog i svečanog datuma.

E, sada zašto pišemo ovaj komentar? Pa zato što ljudi odgovorni za marketing iz NK Imotski na rođendan tih naših nogometnih, a i nekih klubova koji nisu iz naše sredine, u ime svoga kluba upute čestitku (bar onima koji slave), najčešće kako to ide u današnjim modernim vremenima, na društvenim mrežama, jer smatraju da je to je red i poštivanje dotičnoga kluba i sredine iz koje potječe. Naravno da se ponekad zna dogoditi propust pa se zaboravi na neke datume (sami slavljenici zaborave rođendan) , ali u konačnici, uglavnom se svojim sportskim prijateljima kako to i priliči čestita njihov dan.

NK Imotski, i to sa vrlo značajnim datumom osnutka nije OVE godine dobio čestitku od nekog našeg nogometnog kluba ili nekog drugog sportskog kolektiva.

Možda će nekima ovo biti marginalna, bezvezna I nepotrebna stvar, ali mislimo da je to jedan vid osjećaja za zajedništvom i prijateljstvom, jer ipak živimo pod istim krovom koji se zove Imotska krajina, konačno i vid pažnje. Možda će netko i komentirati da griješimo, ali smo ovo morali napisati vjerujući da će i ovakve na oko male pažnjice još više učvrstiti sportsko prijateljstvo naših klubova.

Sport Imotski

Author