Sport Imotski

Sportski portal Imotske krajine

Kadetsko i juniorsko prvenstvo Hrvatske u taekwondou

Prošlog vikenda 19. i 20. lipnja u Zaprešiću je održano kadetsko i juniorsko prvenstvo Hrvatske u taekwondou. Organizator je bio TK Zaprešić uz potporu Hrvatskog taekwondo saveza.

Taekwondo klub Imotski nastupio je sa 12 natjecatelja kroz oba natjecateljska dana.

Prvog dana natjecanja ogroman ekipni uspjeh ostvarile su kadetkinje Imotskog koje su u ukupnom poretku osvojile drugo mjesto iza splitskog Marjana, a ispred pedeset prijavljenih klubova.

Petra Jerković prvakinja je Hrvatske, Petra Gudelj i Daniela Ivkošić su srebrne dok je Natali Tadić brončana. Kadet Andrej Perić osvojio je u muškom uzrastu također brončanu medalju.

Od 120 Hrvatskih taekwondo klubova pedesetak ih je imalo predstavnike dovoljno dobre za ovu najveću nacionalnu razinu. TK Imotski jedini je klub izvan Zagreba i Splita koji je uspio doći do ekipnog pehara, a u zajedničkom poretku kadeta i kadetkinja osvojio je također izrazito visoko 5. mjesto.

Drugog dana natjecanja u juniorskoj uzrastu sa dvije brončane medalje sjajan rezultat su dodatno poboljšale Gabriela Jerković i Lucija Grančić.

Ukupno je to u ovoj godini zajedno sa srebrom Stele Kavelj sa seniorskog prvenstva države održanog u svibnju 8 državnih medalja, 8 novih kategoriziranih sportaša Hrvatskog olimpijskog odbora, potvrđen plasman kadetkinje Petre Jerković na Europsko prvenstvo, te drugi najbolji tim u državi, u masovnom bazičnom Olimpijskom sportu.

 

Author