Sport Imotski

Sportski portal Imotske krajine

Kadetkinja Taekwondo kluba Imotski na korak do Europskog prvenstva

Petra Jerković, članica Taekwondo kluba Imotski, od strane Hrvatskog taekwondo saveza odabrana je za sudjelovanje na nacionalnom kampu kadeta koji će odlučiti hrvatske predstavnike na Europskom kadetskom prvenstvu 2020.

Zbog Covid-19 epidemije, u ovoj godini se održao samo jedan od tri planirana kvalifikacijska turnira za izbor članova nacionalne selekcije. Treneri reprezentacije odlučili su da će troje najuspješnijih kadeta po kategorijama odmjeriti snage te tako odabrati tko će predstavljati Hrvatsku na kontinentalnom prvenstvu.

Petra, kao prvorangirana u jednoj od kategorija, svoje je mjesto lakoćom osigurala, a ostvari li plasman ovo će joj biti drugi europski nastup, nakon sudjelovanja na prošlogodišnjem Europskom prvenstvu djece u njemačkom Sindelfingenu.

Ovogodišnje Europsko kadetsko prvenstvo trebalo se održati u Estoniji, no, zbog novonastale situacije, Estonija je odustala od organizacije pa će po prvi puta Sarajevo te Bosna i Hercegovina biti domaćini nekog kontinentalnog natjecanja u taekwondou.

Izvor: Radio Imotski

Author