Sport Imotski

Sportski portal Imotske krajine

Gradonačelnik Ivan Budalić pozvao čelnike dvaju imotskih nogometnih klubova na poštivanje ugovora i dogovora

Gradonačelnik grada Imotskoga Ivan Budalić poslao je priopćenje za javnost u kojemu ističe kako se sastao s čelnicima NK Imotski i NK Imotski “91, te inzistirao na poštivanju svih ugovora i dogovora.

Prenosimo priopćenje:

Potaknut većim brojem upita i razgovora s našim sumještanima na temu problematike i stanja u NK Imotski  i NK Imotski “91 sastao sam se s čelnicima tih klubova, saslušao ih i naravno pozvao ih na poštivanje ugovora i dogovora postignutih tijekom mojeg mandata.

Naime, obzirom na činjenicu da Grad Imotski ulaže veliki napor i određena proračunska  sredstva u promociju sporta kao takvog na području Grada jasan je i razumljiv interes i potreba Grada, odnosno mene kao gradonačelnika za što boljim funkcioniranjem tog segmenta života.

Naravno, Grad nema mogućnosti izravnog utjecaja na upravljačku politiku klubova, ovih ili kojih drugih, naime, upravo na tijelima klubova je upravljačka politika, no Grad ima obvezu skrbiti o sportu posebice u dijelu koji se odnosi na djecu i mlade.

Politika koju kao gradonačelnik provodim i na kojoj inzistiram je cjeloviti razvoj Grada, a posebice na brizi o djeci, mladima, obitelji, a rezultati te politike su vidljivi i kroz podatke o broju rođene djeca na području Grada.

Nadalje, kao gradonačelnik inzistiram i inzistirat ću na postupanju koje se temelji na zakonitosti, transparentnosti, uključivosti i odgovornosti u obnašanja poslova od javnog interesa posebice u dijelu koji se odnosi na trošenja proračunskih sredstava i korištenje gradske imovine.

Upravo radi zaštite interesa i imovine Grada u svojemu mandatu sam višekratno izvijestio nadležne institucije o postupanjima za koje sam držao da nisu zakonita i takav pristup ću, u slučaju izostanka dogovora nadležnih tijela NK Imotski i NK Imotski “91, primijeniti i na predmetnu problematiku.

Gradonačelnik
Ivan Budalić

Foto: imotski.hr

 

Author