Sport Imotski

Sportski portal Imotske krajine

Europske taekwondo kvalifikacije – Multi games

Članica taekwondo kluba Imotski Petra Jerković kvalificirala se drugu godinu za redom na europsko kadetsko prvenstvo kroz europske kvalifikacije održane u Bugarskoj Sofiji. Petra je u šesnaestini finala pobijedila sedmu nositeljicu kategorije iz Poljske, u četvrtfinalu je pobijedila Srpkinju koja je ranije izbacila drugu nositeljicu iz Španjolske. U polufinalu je pobijedila još jednu Srpkinju, da bi je u finalu dočekala Hrvatica od koje ovaj put nažalost gubi. Petra je ulaskom u finale osigurala jedno od dva mjesta koja izravno vode na Europsko prvenstvo.

Multi europske igre održavaju se od 02. do 08. lipnja u hotelskom kompleksu Marinela, nastupit će timovi iz 36 europskih zemalja te 1200 natjecatelja. Za taekwondo klub Imotski nastupile su još Petra Gudelj, Natali Tadić i Daniela Ivkošić. Najbliže medalji došla je Natali Tadić koja je ostvarila pobjedu protiv Turkinje, ali je izgubila četvrtfinalnu borbu od prve nositeljice kategorije iz Grčke.

Ovom prilikom valja spomenuti Opcine Zmijavci, Podbablje i Runović koje su prepoznali rezultate sportašica iz svojih mjesta te su ih kao osvajačice državnih medalja i kategorizirane sportašice HOO-a izravno podržali u nastupu na ovim europskim kvalifikacijama.

Author