Sport Imotski

Sportski portal Imotske krajine

Blue Red Green Lake – Multisport liga 2021 – 7. kolo

U nedjelju se tražila karta više za nastup na BRG Multisport ligi! Zapravo, bili smo rasprodani već u prednajavi događanja. Današnji nastup je bio izniman u svakom pogledu. Ono što nas posebno veseli i što je dalo dodatnu kvalitetu današnjem okupljanju je:
– otvaranje ženske i dječje kategorije natjecatelja,
– nastup biciklističke sekcije Imota Zagreb – Triatlon kluba Imotski te
– gostujući nastup obitelji Marušić (Triatlon klub Rudolf Perišin).
Slijedeći dobre običaje, sad već tradicionalno okupljanje na kavi prije utrke (BP Kaldrma) je bila prilika za čašicu razgovora i kratak presjek aktualnosti iz svijeta biciklizma i triatlona te davanje osnovnih informacija novim sudionicima, pa pozdravimo ih redom:
– obitelj Marušić iz Zaprešića – Domagoj, Martina i Nikola,
– dr. Ivan Milas i dr. Vjeko Radeljić, Ivan – Iko Milas, Miljenko Mustapić, Ivica Franceschi,
Vanja Domazet.
Komentar:
Na startu utrke krenulo se odmah žestoko – vidjelo se da su sudionici u treningu i puni snage. Na samom kraju kolone vješto i sigurno biciklom je upravljao 10-ogodišnji Nikola Marušić koji je samouvjerno sa mamom odvozio 1 krug (punih 17 km) s prosječnom brzinom od 16 km/h (MTB) što je za svaku pohvalu!!
Vjeko Franceschi nastavlja dominirati i polako hvata priključak za Markom Šimićem. Nakon 7. kola bodovna razlika između ove dvojice sada iznosi samo 3 boda. Razlog tome je i peh koji je Marko imao danas – pukla mu je guma te je izgubio dragocjenu vrijeme pokušavajući osposobiti bicikl i vratiti se u utrku. Na kraju, presudan je bio dolazak „safty bike-a“ koji je bio adekvatno opremljen za pružanje „prve pomoći“.
Na drugom dijelu staze, sličan problem je imao i dr. Ivan Milas koji je biciklom naletio na čavao, ali je to kirurškom preciznošću riješio.
U jednoj prijateljskoj atmosferi ostat će zabilježen podatak da je danas nastupilo 23 sudionika: od toga 2 žene i 1 dijete, i svi smo se dobro zabavili!
Zanimljivost je da je uvedena i nova kategorija: ciklokros/gravel (M) u kojoj je dominirala uigrana skupina Imoćana sa zagrebačkom adresom – kirurg i kardiolog!
Također, kao i jučer na Olimpijskim igrama, imali smo nekoliko situacija s foto finišem gdje su djelići sekunde odlučivali o poretku
Na kraju, gledajući od početka godine, broj sudionika koji je nastupio barem 1 kolo popeo sa sada na već impresivnih 35 sudionika!
Ovom prilikom čestitamo i svim članovima skupine BIKE IM koji su jučer nastupili na Blidinju na MTB utrci! Bravo dečki!
Rezultati 7. kola:
Road bike (M):
1. Vjeko Franceschi
2. Josip Domazet
3. Ivica Divić
MTB (M):
1. Jadran Mršić
2. Marin Milardović
3.Zvonimir Milardović
Ciklokros/Gravel (M)
1.  dr. Ivan Milas
2. dr. Vjeko Radeljić
3. Domagoj Marušić
Road bike (Ž):
1. Vanja Domazet
MTB (Ž):
1. Martina Marušić
MTB (Djeca)
1. Nikola Marušić
 Ukupni poredak:
Road bike (M):
1. Marko Šimić
2. Vjeko Franceschi
3. Mario Milas
MTB bike (M):
1. Jadran Mršić
2. Marin Milardović
3. Zvonimir Milardović
Road bike (Ž):
1. Vanja Domazet
MTB (Ž):
1. Martina Marušić
MTB (Djeca)
1. Nikola Marušić
Bravo svima, nastavite i dalje s treninzima i vidimo se sljedeće kolo!

Author