Sport Imotski

Sportski portal Imotske krajine

Blic razgovor: Atletičar Ivan Dračar

Jeste li znali da imamo jednoga od najboljih trkača polumaratona u Hrvatskoj, a po rezultatima koji su svakim danom sve bolji na tim kratkim maratonskim stazama on kuca i na europska atletska vrata. Riječ je o Ivanu Dračaru nekadašnjem članu Atletskog kluba Imotski, a danas poznatom  atletičaru HAAK Mladost iz Zagreba. Škrt na riječima, ali zato raskošan na stazama na našu molbu da nam nešto ispriča o sebi, svojim najboljim rezultatima, te o onom nezaobilaznom, prati li sportska zbivanja u Imotskoj krajini samozatajni Ivan nam odgovara:

-Atletikom sam se počeo baviti u 10.mj.2012.g., a od svih disciplina najviše sam imao uspjeha na polumaratonima. Trenutno imam 12 pobjeda u polumaratonu, prošle 2020-te godine bio sam viceprvak Hrvatske i imam ukupno 8 državnih medalja u različitim disciplinama. Nastupao sam za reprezentaciju Hrvatske kao junior u planinskom trčanju i na krosu, trčao sam vani u Rumunjskoj, Austriji, Hercegovini, te najviše u Hrvatskoj i to najčešće cestovne utrke.Do sada sam nastupao za atletske klubove AK Imotski, AK Koprivnica,  AK Kvarner, AK Agram, a sada sam se skrasio u  HAAK Mladost.

Što se tiče mojih kontakata sa Imotskom krajinom, dakako da pratim sva sportska i druga zbivanja i pozdravljam realizaciju novoga portala koji će isključivo pratiti sva sportska zbivanja imotskih sportaša. Nadam se da će upravo i atletski rezultati naših Imoćana naći mjesto na stranicama portala.

Što se pak tiče moje daljnje karijere, tek mi je 25 godina i nastaviti ću se baviti atletikom, posebno trčanjem polumaratona, ali i ostalim meni prikladnim disciplinama, tako da nisam rekao posljednju riječ u atletici. Biti će još dobrih rezultata, pa i rekordnih. Isto tako, nadam se i da će se mladi priključiti radu Atletskog kluba u Imotskom jer mi u Imotskoj krajini imamo neiscrpan broj odličnih, zdravih i sportu bliskih pojedinaca koji bi danas, sutra uz redoviti rad i treninge sa stručnjacima mogli postići zapažene rezultate, veli nam Ivan Dračar.

Razgovarao: Velimir Braco Ćosić
Foto: Velimir B. Ćosić

Author