Sport Imotski

Sportski portal Imotske krajine

5. kolo Blue Red Green Lake – Multisport lige

U nedjelju je održano 5. kol0 Blue Red Green Lake – Multispot lige. I ovo kolo je donijelo jednu biciklističku poslasticu – vozio se uspon od Modrog jezera do Eko sela Grabovci u dužini od 7.7 km (elevacija 313 m).

Danas je nastupio najveći broj sudionika do sada – 19 biciklista (11 u road i 8 u MTB kategoriji). Po prvi put su nastupili Bože Đuzel i Mario Mašić, čime su dodatno pojačali najmlađu kategoriju U18., te se ukupan broj sudionika na ligi koji su nastupili barem jedno kolo povećao se sada na 26 sudionika.

Rezultati 5. kola – uspon – road bike:

Vjeko Franceschi
Marko Šimić

Čedomir Vučković

Rezultati 5. kola – uspon – MTB:

Željko Pojatina
Mladen Kokić

Jadran Mršić

Nakon kronometra u prošlom kolu, sada je na red došao i – uspon. Fantastična i iznimna atraktivna staza puna uzbuđenja. Nije ga bilo u prošlom kolu, ali se sada vratio, i to sa stilom – Vjeko Franceschi je bio apsolutni vladar na ovoj stazi koji je prednost stekao odmah na početku i vodeću poziciju je zadržao do kraja. Prednost u odnosu na vodećeg u road bike kategoriji, polako kopni i napetost do sljedećeg kola postaje neizdrživa.

U MTB kategoriji Milardovići (mlađi i stariji) su okupirali 2. i 3. poziciju s minimalnom bodovnom razlikom što daje dodatnu draž nastavku natjecanja – posebno jer se radi o najmlađem i najstarijem sudioniku (što se godina tiče), ali u duši su obojica veliki mladići.

Ukupni poredak – road bike:

Marko Šimić
Danijel Pezo
Vjeko Franceschi

Ukupni poredak – MTB bike:

Jadran Mršić
Mario Bušić
Marin Milardović

Sljedeće 6. kolo je u planu 27.6.2021.

Pozivamo sve sugrađane, ali i sve ljubitelje biciklizma da se pridruže.

Author