Sport Imotski

Sportski portal Imotske krajine

3×3 košarka – novi olimpijski sport i u Imotskom!

Imotski će 4. i 5. kolovoza (petak i subota) biti deveta postaj  PRO 3×3 Tour 2023., međunarodne serije spektakularnih turnira u košarci 3×3 („3 na 3 igrača“) koja se ove godine održava od 20. svibnja do 12. kolovoza.

Ovo je prvi put da PRO 3×3 Tour karavana stiže u središte Imotske krajine. Lokacija održavanja turnira je indikativna jer će igralište biti postavljeno na legendarnom košarkaškom terenu u Sportsko-rekreacijskom centru “Joško Novović – Tuta”. Dvodnevni sportski događaj ima i natjecateljski karakter. Osim financijskih nagrada za najbolje tri momčadi, sve ekipe će skupljati bodove kako bi na taj način pokušale osigurati plasman na Završni turnir u sklopu ovog Toura – turnir u staroj gradskoj jezgri 11. i 12. kolovoza u Šibeniku! Imotski je deveta i zadnja izlučna postaja ovogodišnjeg Toura. PRO 3×3 Tour 2023. ponovno ima prestižan status FIBA Quest pa će pobjednik završnog turnira putovati na World Tour koji će se održati 26. i 27. kolovoza 2023. u mađarskom gradu Debrecenu.
Oba dana, u predvečernjim i večernjim satima, organizirana su natjecanja seniorskih ekipa. Prvog dana održavaju se natjecanja po skupinama, a drugog dana slijede završne seniorske utakmice. Program drugog dana obuhvaća i sadržaje za djecu i mlade – Kids Day, te oglede juniorskih U-19 ekipa u 3×3 košarci, a pripremaju se i drugi zanimljivi dodatni sadržaji.
Osim toga, PRO 3×3 turnir u Imotskom ima i sjajan dodatak. U nedjelju, 6. kolovoza, u suradnji s lokalnim organizatorima i partnerima, na istoj lokaciji bit će održan i amaterski 3. Memorijalni turnir u 3×3 košarci “Joško Novović – Tuta”, a za najbolje ekipe također su osigurane vrijedne nagrade.
Rezervirajte si dane od 4. do 6. kolovoza i u prekrasnom ugođaju Imotskog uživajte u potezima 3×3 majstora. Izvrsna je zabava zajamčena!
Dođite i zabavite se uz vrhunsku košarku, odličnu glazbu i popratne sadržaje!

Author