Sport Imotski

Sportski portal Imotske krajine

2: HNL: Povijesna utakmica Croatije iz Zmijavaca

U subotu zadnje kolo Druge hrvatske nogometne lige zasigurno će ući u sportsku povijest Zmijavaca, njenoga mezimca NK Croatije, ali i cijele Imotske krajine.
Čak bi se usudili kazati da će utakmica između Zmijavčana i  druge momčadi zagrebačkog Dinama ući i u anale Hrvatskog nogometnog saveza.
Pitat ćete se, što će se to tako važno događati na toj utakmici, koja zapravo niti jednoj momčadi ništa ne znači u onom bodovnom smislu, a niti ta utakmica nešto odlučuje.
Dapače, obje momčadi igraju rasterećeno, no kao pravi sportaši odradit će je profesionalno. E sada ono i najvažnije, što je zapravo i prava vijest.
Na toj službenoj utakmici Druge hrvatske nogometne lige momčad Croatije iz Zmijavaca nastupiti će u sastavu u kojemu će svih 11 igrača biti iz Zmjavaca!
I to nije sve!
Ostalih osam rezervnih igrača koji će ući u službeni zapisnik, također će biti rodom iz Zmijavaca.
Svakako da je to raritet s kojim se bar koliko znamo ne može pohvaliti niti jedna momčad Druge lige.
Možda je nekada u nekom malom klubu iz nekih nižerazrednih natjecanja i bilo slučajeva da su svi igrači iz istoga mjesta, ali u natjecanju Druge savezne lige,to su prvi učinili Zmijavčani.
Samim time što su počastili svoje mjesto, i svoje navijače, konačno i dokazali da imaju u svojoj momčadi dovoljan broj domaćega kadra, upisani će ostati u povijesti drugoligaškog nogometnog natjecanja.
Mi smo ponosni što će se baš ovakva utakmica odigrati u našim Zmijavcima te je zasigurno ovo jedna velika potvrda odličnog rada našeg kolektiva počevši od najmlađih kategorija pa sve do uprave i stručnog stožera – poručuju iz Croatije.
Tekst: Braco Ćosić

Author